EXEMPEL PÅ VAD VI GÖR EN VECKA PÅ SAGAN 

Måndag:

Fokus - Rörelse  

Vi går till Dalarö sporthall som vi har för oss själva på morgonen. Vi leker olika typer av lekar och provar de redskap som finns i hallen. Barnen får öva upp såväl sina grovmotoriska färdigheter (t.ex. springa, rulla, krypa) och även sina finmotoriska färdigheter(t.ex. kasta/fånga). 

Tisdag: 

Fokus - Språk 

Vi har språksamling med Bornholmsmodellen där vi använder, sagor, rim och ramsor, sammansatta ord, återberättande eller har diskussioner kring projektet. V i diskuterar vad vi gjorde, hur, varför, hade vi kunnat göra på något annat sätt, kan vi tillföra annat material osv. 

Onsdag:

Fokus - Naturen, värdegrund och världen 

Vi utforskar tillsammans vår utemiljö, djurlivet och naturen. Vi erbjuder digitala verktyg när vädret tillåter. Då följer iPad och digitalt förstoringsglas med för att kunna observera även de minsta insekterna eller upptäckterna som vi gör på baksidan. 

Torsdag:

Fokus - Skapande och matematik 

Vi arbetar med projekt och använder ateljén så vi antingen kan skapa eller experimentera tillsammans. Skapandet och experimenten kommer vara kopplade till projektet vi arbetar med och läroplanen. 

Fredag:

Fokus - Sång och musik 

Vi har musiksamling där vi lyssnar på olika musikstilar och provar på att vara en orkester, lyssna in musik och få en känsla av olika musikstycken. Dessa dagar har vi även röris på gården och gör olika banor.  

KONTAKT

Kontakta oss gärna:

Föräldrakooperativet Sagan
Verdandivägen 2
137 70 Dalarö

08 501 516 84

info@sagan.nu